pondelok 1. apríla 2013

Veľká noc 2013 v Koláčikove


Toho roku som veľkonočné koláčiky príliš dopredu neplánovala. Akosi som nemala čas nad tým premýšľať a preto som sa radšej zámerne vyhýbala tak časopisom, ako aj stránkam, ktoré by mi mohli poskytnúť nejakú inšpiráciu. Vedela som, že tie pravé koláčiky si ku mne cestu nájdu samé. A podarilo sa.



Tieto kokosovo-mandľovo-ovocné mini-koláčiky nie sú také pekné, ako som si pôvodne predstavovala, ale zato chutia skvelo. Maliny a čučoriedky sú v nich prekvapivo osviežujúcim prvkom. A, samozrejme, sú skvelé nie len na Veľkú noc. 
Receptík už čoskoro.


V týchto farebných vajíčkach sa snúbia dve obyčajné chute, orechy a káva, ktoré spolu vytvárajú neobyčajnú symfóniu. Recept na ne môžete nájsť tu: Orechovo-kávové vajíčka plnené bielou čokoládou.

Myšlienka, že budem veľkonočné dobroty ladiť do pastelových farieb, ku mne prišla už pri rozmýšľaní o vyššie zmienených kokosových koláčikoch. S nimi mi to síce až tak nevyšlo, no po úspešnom prifarbení orechových vajíčok som sa rozhodla s "pastelkami" pokračovať.


Svoje špeciálne "takmer linecké" koláčiky som na Veľkú noc ani neplánovala robiť. Ale keď som od rodičov na meniny dostala tieto rozkošné jarné vykrajovačky, nedokázala som odolať.
Receptík nájdete tu: Amandine cukrové sušienky.


A čo vy? Aké koláčiky vám robili spoločnosť počas týchto sviatkov?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára