utorok 18. februára 2014

Zdravé sušienky - len z dvoch ingrediencií!


Skutočne len z dvoch ingrediencií! Začínam si pripadať ako v telešopingu. Ale je to pravda! Tento nápad je taký jednoduchý, že keď som ho prvý krát videla, nechápala som, prečo som na to sama neprišla.

Dve suroviny, ktoré na výrobu týchto sušienok potrebujete, sú (fanfáry): banány a ovsené vločky. Takže sú kompatibilné takmer s akoukoľvek diétou, dokonca aj bezlepkovou (keď si kúpite bezlepkové vločky).

Do sušienok môžete tiež pridať tretiu surovinu. Ja som to skúsila s nasekonou čokoládou, brusnicami a kokosom. Ďalšie nápady: nasekané orechy (akékoľvek), sezamové semienka, hrozienka, mleté ľanové semienka, slnečnicové semienka, škorica, nasekané sušené marhule... na čo len máte chuť.


Zdravé sušienky z dvoch ingrediencií
Príprava 10 minút * pečenie 12 minút * 24 sušienok

2 veľké zrelé banány
2 šálky jemných ovsených vločiek


Rozohrejte rúru na 175°C. Dva plechy vyložte papiermi na pečenie. Banány pomágajte vidličkou a zamiešajte do nich ovsené vločky. Potom máte dve možnosti: Môžete v rukách ušúľať guličky, poukladať na plech, tam rozpučiť a dať piecť.


Ak ich však chcete mať reprezentatívnejšie, vytvarujte ich pomocou formičky: Formičku položíte na plech, natlačíte do nej cesto (tak, aby mala sušienka hrúbku približne 1 cm) a opatrne odstránite.


A too robíte, kým máte cesto...


Sušienky pečte asi 12 minút a nechajte vychladnúť na plechu.

Nebudú chrumkavé, skôr žuvačkové, ale chutia dobre a je to také "zdravé maškrtenie". Ich veľkou nevýhodou je, že ich treba skonzumovať čerstvé, vydržia najviac 24 hodín. Skladujte ich v uzavretej nádobe.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára