pondelok 27. októbra 2014

Nápady na halloweenske koláčiky (2): Elegantné


Včera sme vám ukázali nápady na koláčiky, ktorými môžete svojich priateľov vystrašiť, ba až znechutiť. Ak ste však citlivejšia duša a túžite po tom, aby vaše halloweenske dezerty boli esteticky zaujímavé a elegantné, máme inšpiráciu aj pre vás.

Pri elegantnej halloweenskej párty odporúčam zachovať jednoduchú farebnú schému – a to klasickú kombináciu čiernej a bielej s niekoľkými oranžovými, fialovými alebo hnedými doplnkami. A to, čo platí pri výzdobe, sa v tomto prípade vzťahuje aj na dezerty.

Veľmi jednoduché ale pôsobivé výsledky dosiahnete, keď do hotového koláčika zapichnete rôzne vlajočky – či už v tvare netopiera alebo s nápisom „jed“. Jednoducho vytlačiteľné vlajočky nájdete napríklad tu či tu alebo si ich môžete vytvoriť sami.


Ďalším elegantným riešením je vytvorenie čokoládovej ozdoby na koláč. Môže to byť napríklad čarodejnicin klobúk, ktorý vytvoríte spojením čokoládového peniažteka s bonbónom. Alebo sa môžete pohrať s bielou čokoládou a nakresliť mačku či pavučinu. Návod, ako na to, a tiež šablóny nájdete na tejto stránke.




















Ďalším efektívnym spôsobom ako navodiť halloweensku koláčovú atmosféru, sú pavučiny vytvorené z cukríkov marshmallow. Podrobný návod, ako si takto originálne vyzdobiť tortu či koláč, nájdete na tomto linku.


Verím, že sme vám poskytli zopár nápadov, ako koláčikmi zdokonaliť svoju elegantnú halloweensku párty. Ak vám však táto čierno-biela krása nie je pochuti a radi by ste niečo farebnejšie, už zajtra sa môžete tešiť na chutné a rozkošné halloweenske koláčiky.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PS: Ak sa vám tento blog páči, lajkujte stránku Koláčikova na Facebooku! Zverejňujem na nej nie len najnovšie recepty, ale aj kopu zaujímavostí:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára